5 virtuele expo’s die je vanuit je fauteuil kunt bezoeken

Written by Sylvie Chantal april 2, 2020 0 comment

Een selectie van 5 virtuele expo’s die je van thuis uit kunt bezoeken.

 

Een museum bezoeken van thuis uit: het kan, en het is nog gratis ook! Dankzij virtuele tentoonstellingen kun je Franse monumenten, expo’s en erfgoedschatten ontdekken en voorstellen aan je klanten voor hun toekomstige vakantie.

 

 

Versailles, alsof je er zelf bent – Regio Parijs

 

Bereid je voor op een volledige onderdompeling in het tijdperk van de Zonnekoning dankzij 16 ‘verhalen’, thematische tentoonstellingen die geïllustreerd worden met digitale schilderijen in chronologische volgorde. Maak je keuze tussen ‘Les Sciences à Versailles’, ‘La Mode à Versailles’ of ‘Marie-Antoinette : Mère et Reine’, en ga op verkenning in het Versailles van eertijds. Wil je even een luchtje scheppen? Trek dan naar de befaamde tuinen, die je dankzij de technologie van Google Maps kunt bezoeken. Beleef een koninklijk cultureel moment alvorens je Versailles weer in het echt kunt ontdekken!

 

Bezoek het kasteel van Versailles

 

Een virtuele wandeling in de grotten van Lascaux

 

De grot van Lascaux, onderdeel van het Unesco Werelderfgoed, werd in 1940 ontdekt en geeft meer inzicht in voorhistorische kunst. Daal af vanuit je zetel! Hoewel het zeker de moeite waard is om hier op verkenning te gaan tijdens je vakantie, kun je deze culturele en archeologische site ook een digitaal bezoekje brengen. Of leer meer over haar geschiedenis dankzij de geanimeerde digitale tijdlijn. Dat smaakt al naar je volgende vakantie.

 

Bezoek de grot van Lascaux

 

 

Je volgende bezoek aan het Musée d’Orsay

 

Maak van de gelegenheid gebruik om op verkenning te gaan in dit fascinerende Parijse museum, dat oorspronkelijk een station was waarin de Wereldtentoonstelling van 1900 plaatsvond. Google Arts & Culture stelt de tentoonstelling ‘De la gare au musée d’Orsay rénové’ voor, met tal van digitale schilderwerken, van Van Gogh tot Cézanne. Ontdek de werken via hun artistieke beweging (impressionisme, postimpressionisme …) of via een tijdlijn. Wil je meer weten over een werk? Dan hoef je er maar op te klikken!

Bezoek het Musée d’Orsay

 

Ontdek online de tentoonstellingen over mode en kant in Hauts-de-France

 

Calais nodigt je uit om zijn vakmanschap te ontdekken via online expo’s. Verken de Cité de la Dentelle et de la Mode van Calais via Google Arts & Culture, aan de hand van 4 verhalen. Om bij te leren over het erfgoed van de stad begin je je tocht bij ‘La dentelle, un art textile européen’, om vervolgens Balenciaga te ontmoeten, de ‘kanttovenaar’. Laat je verrassen door de kledij, patronen en stoffen die in het museum tentoongesteld zijn en ontsluier alle geheimen

Bezoek de Cité de la dentelle et de la mode

 

 

In afwachting van je volgende trip naar Giverny, Normandië

 

Zet koers naar het universum van de impressionisten en navigeer door het Musée des Impressionnismes van Giverny om de werken te ontdekken van 70 internationale artiesten van deze beweging. Elk doek vormt een planeet op zich en allemaal samen vormen ze een universum dat over de beweging van het impressionisme vertelt: ‘Lumières italiennes’, ‘Pays-Bas et Belgique’ of ‘Figures incontestables’.

 

Bezoek de Galaxie des Impressionnismes