Notice: Undefined offset: 0 in /data/sites/web/rendezvousenfrancebe/www/wp-content/themes/cursornt/single.php on line 25

Notice: Trying to get property 'name' of non-object in /data/sites/web/rendezvousenfrancebe/www/wp-content/themes/cursornt/single.php on line 25

Bereid je volgende reis voor met de 10 mooiste dorpen van Frankrijk

Written by Sylvie Chantal april 6, 2020 0 comment

Beste professionals,
Selecteer nu al de volgende bestemmingen om aan je klanten voor te leggen.
Om te helpen bij je keuze hebben we 10 dorpen geselecteerd met het label “de mooiste van Frankrijk’.
Van Normandië tot Corsica, via de Elzas en de Provence: dit is onze selectie dorpen die het Franse erfgoed laten schitteren.

 

 

Piana op Corsica

We eindigen onze tour langs de mooiste Franse dorpen op het eiland dat bekend staat om zijn schoonheid, en wel in het dorp Piana, met zijn schuin oplopende huizen die uitkijken over de golf van Porto. Ga op ontdekking in de befaamde ‘calanches’ uit roze granietsteen, prachtige ‘calanques’ die tot het Unesco-werelderfgoed behoren. Dit dorp is ook het vertrekpunt van een heleboel excursies in de omringende natuur.

 

 

Les-Beaux-de-Provence in de Provence

Welkom in Les-Baux-de-Provence! Dit typisch Provençaalse dorp ligt genesteld in het Alpillenmassief en telt slechts 22 inwoners, maar wordt jaarlijks bezocht door duizenden toeristen die dit openluchtmuseum willen verkennen. Hier vind je niet minder dan 22 geklasseerde historische monumenten. Les-Beaux-de-Provence is ook een artistiek dorp vol kunstgalerijen en herbergt de fameuze ‘Carrières de Lumières’, een unieke plek waar werken van beroemde schilders en artiesten geprojecteerd worden tijdens indrukwekkende licht- en geluidspektakels.

 

 

Auvillar in Occitanië

We blijven nog even in Zuid-Frankrijk, tussen Toulouse en Bordeaux, en wel in Auvillar. Dit dorp is een sleuteletappe op de route naar Santiago de Compostella. Het centrale plein betreed je via de poort van de indrukwekkende uurwerktoren uit de XVIIe eeuw, die uitgeeft op de ronde Halle aux Grains, een uniek en typisch gebouw van deze regio. Iets hogerop ontdek je een schitterend uitzicht op de Garonne en zijn vallei. Alles bij elkaar maakt dit van Auvillar een van de mooiste dorpen van Frankrijk.

 

 

Saint-Jean-Pied-de-Port in Baskenland

We houden halt tussen de Baskische kust en de Spaanse grens, in Saint-Jean-Pied-de-Port, een typisch Baskisch dorp. De architectuur en het erfgoed van dit dorp doen de eeuwenoude geschiedenis uit de doeken: Saint-Jean-Pied-de-Port is een gekende tussenstop richting Santiago de Compostella en was ook een vesting van het koninkrijk Navarra. Een charmant decor vol razend interessante geschiedenis!

 

 

Bonneval-sur-Arc in Alpes-Mont-Blanc 

Tijd voor een een korte klim in de bergen: we trekken naar het hoogstgelegen dorp van de vallei van Maurienne, in Bonneval-sur-Arc. In dit heuse (ski)dorp vind je prachtige stenen chalets, uitstekende skipistes en tal van activiteiten om volop van de bergen te genieten, het hele jaar door.

 

 

Châteauneuf in de Bourgogne

Een van de  redenen waarom dit kleine Bourgondische dorp het label ‘plus beau village’ heeft gekregen, is zijn indrukwekkende burcht uit de XXIe eeuw die over Châteauneuf uitkijkt. Dit charmante, middeleeuwse dorp verken je het best via zijn straatjes, oude wasbekkens, tuinen en geklasseerde huizen. In de verte ontwaar je al het silhouet van de bergen van Morvan en de vlakte van Auxois ontplooit zich langs het kanaal van de Bourgogne dat zich uitstrekt aan de voet van dit dorp dat op bijna 500m hoogte ligt.

 

 

Montrésor in Val de Loire

We trekken dieper het Franse binnenland in, richting Centre-Val de Loire, en meer bepaald naar Montrésor. Hier komen we helemaal tot rust tijdens een wandeling langs de Indrois, die langs het dorp loopt. In deze voormalige vesting bezoeken we het renaissancekasteel van dit vredige dorpje en ontdekken we zijn vakwerkhuizen.

 

 

Saint-Suliac in Bretagne

Zuig je longen vol frisse lucht in dit dorp vlak bij Saint-Suliac, op enkele kilometers van het Bretonse Saint-Malo. Dit oude vissersdorp ligt aan het estuarium van de Rance, een Bretonse kustrivier. In Saint-Suliac vind je een rustig haventje, terrasjes en zeer smalle straatjes. Het dorp is ook het vertrekpunt van een route naar de Mont Gareau, vanwaar je een adembenemend zicht hebt op de rivier en de oude Vikingnederzetting nabij Saint-Suliac.

 

 

Veules-les-Roses in Normandië

We trekken meer naar het westen, richting het Normandische Veules-les-Roses. Hier droom je weg bij de duizenden tinten blauw van het zeewater en de fijne zandstranden. Of maak een heerlijke wandeling langs de rivier, de kleinste van Frankrijk! Dit dorp dankt zijn label van mooiste dorp  onder meer aan de kleine straat vol molens en de pittoreske paden langs de Veuse.

 

 

Eguisheim in de Elzas

Op een steenworp van Colmar vind je Eguisheim, bakermat van de Elzassische wijn en een symbool van de plaatselijke architectuur. In dit cirkelvormige dorp vind je de befaamde typische vakwerkhuizen van de Elzas, met hun levendige kleuren en prachtige bloemen, die zowel op nationaal als internationaal niveau al meermaals bekroond werden. Een zeer charmant dorp met een rijk Elzassisch erfgoed!