TERUG NAAR DE
WEBINARS VAL DE LOIRE

EEN FRISSE WIND DOORHEEN EEUWEN GESCHIEDENIS

Even helemaal tot jezelf komen temidden van de mooiste kastelen aan de Loire. De Loirestreek en de regio Loire-et-Cher en Touraine zijn als Unesco geklasseerd werelderfgoed de ontsnapping die je klanten vandaag nodig hebben. De Koningen en Koninginen van Frankrijk genoten hier al tijdens de Renaissance. Vandaag komen heel wat toeristen omwille van die unieke combinatie van cultuur, gastronomie en een beschermde natuur ideaal voor actieve vakanties. Uiteraard kom je hier ook voor de rivier de Loire gekend als de laatste wilde rivier van Europa, voor de wijngaarden van Touraine of de mysterieuze landen van de Sologne of de vele feesten waarvoor de streek zo gekend is. Wij nodigen je uit voor een aantal webinars waarmee je de nieuwigheden van deze regio kan ontdekken. Want er waait een frisse wind door de Loirestreek!

Bekijk de webinars

van

 

16 & 17

 

November


Kijk de replays van de 4 webinars met :

 

  • Een introductie door de dienst voor toerisme van de Loirestreek
  • 12 lokale partners
  • Presentaties rond de nieuwigheden in de kastelen en het historisch ergoed als Château royal de Blois, Château de Cheverny, Château de Chambord, Château du Clos Lucé, Domaine de Chaumont-sur-Loire, Château de Chenonceau en Château royal d’Amboise en Forteresse de Chinon & Cité royale de Loches
  • Presentaties door hotelpartners als Hôtel Relais des Trois Châteaux, Hôtel restaurant le Relais des Landes en Hôtel Ibis Styles Tours Sud
  • Presentatie van de savoir-faire van de incoming touroperator Tours Val de Loire Tuurisme-DMC

 

Hieronder vindt u de links om toegang te krijgen tot de 4 replays met de details van de partners die aanwezig waren tijdens deze verschillende sessies.

De partners:

 

We geven je graag een overzicht van de verschillende partners die de webinars zullen invullen. Zo kan je makkelijk de sessie(s) kiezen waar je bij aanwezig wenst te zijn.

Dienst voor Toerisme Loirestreek en Cher/Touraine

Een frisse wind temidden van de mooiste Loire-kastelen… De Loirestreek en de regio van Cher-Touraine is geklasseerd als UNESCO-werelderfgoed.  Een oase van rust die je klanten nodig hebben.
Net als de koningen en koninginnen van Frankrijk tijdens de Renaissance, zullen zij hier genieten van een unieke levenskunst, vermengd met smakelijke gastronomie, beschermde natuur (ideaal voor buitenactiviteiten!), feestelijke bijeenkomsten en gulle ontmoetingen. Wij hebben tal van aanbiedingen en nieuwigheden die je zeker moet ontdekken!

Meer info:

www.val-de-loire-41.com/provoyage
Sophie DUPERRON
sophie.duperron@adt41.com

www.touraineloirevalley.com/pro
Aurore BAUDRY
international@touraineloirevalley.com

 

Château royal de Blois

De favoriete residentie van de koningen van Frankrijk tijdens de Renaissance!
Het koninklijk kasteel van Blois, een monument om de geschiedenis te ontdekken zoals je het nog nooit hebt gezien. 3D-reconstructie van de 16e eeuwse koninklijke appartementen, grandioos 360° geluid en licht spektakel op de binnenplaats, reusachtige ontsnappingsspelletjes, nieuwe tuinen om de batterijen weer op te laden: in Blois is het bezoek koninklijk!

Meer info:

www.chateaudeblois.frwww.chateaudeblois.fr
Aurélie FOUCAULT
aurelie.foucault@blois.fr

 

 Château de Cheverny

Ontdek het kasteel vanuit elke hoek:
Een prachtig ingericht kasteel,
Een perfect kleurrijk kasteel met prachtige tuinen
Een speels kasteel met de tentoonstelling De geheimen van Moulinsart
Een kasteel in een groene setting met een wandeling in het park en aan het kanaal.
Cheverny, een kasteel met punch met nieuw als nieuwigheid een hele boomgaard in 2021

Meer info:

www.chateau-cheverny.com
Chantal GUILLOT
chantal.guillot@chateau-cheverny.com
 

 Château de Chambord

Chambord is één van de mooiste gebouwen uit de Renaissance, omgeven door een bospark dat zo groot is als Parijs zelf.
Ter gelegenheid van de 500ste verjaardag van het begin van de bouw van het kasteel in 2019 werden biologische groentetuinen geplant. Er worden nu rondleidingen in het gezelschap van een tuinbouwer aangeboden (voor groepen of individuen).

Meer info:
www.chambord.org
Sophie LE BIDEAU
sophie.lebideau@chambord.org
 

 Château du Clos Lucé

Het was in het Château du Clos Lucé, op uitnodiging van François I, dat Leonardo da Vinci de laatste drie jaar van zijn leven doorbracht en zich wijdde aan de voltooiing van zijn uitvindingen en het bestuderen van grote projecten voor de Koning voordat hij daar op 2 mei 1519 stierf. In 2021 zet het Château du Clos Lucé zijn missie verder om de werelden van de Italiaanse meester te herstellen in een nieuwe culturele ruimte: Leonardo da Vinci Schilder en Architect.

Meer info:

www.vinci-closluce.com
Gaël IBRAMSAH
gael.i@vinci-closluce.com
 

Domaine de Chaumont-sur-Loire

Het Domaine de Chaumont-sur-Loire domineert de Loire. Het is een kunst- en natuurcentrum met een oppervlakte van 32 ha dat het kasteel, de stallen, het landschapspark en de installaties van hedendaagse kunstenaars samenbrengt. Dit jaar is het Tuinfeest – volledig gewijd aan het thema “Natuur, oneindige bron van inspiratie”.

Meer info:

www.domaine-chaumont.fr
Sandrine GOUDEAU
sandrine.goudeau@domaine-chaumont.fr
 

Château de Chenonceau

Het Château de Chenonceau is een meesterwerk van de Renaissance, gebouwd op het water van de Cher in een prachtige groene omgeving. Het is een ode aan de prestigieuze dames die het door de eeuwen heen hebben gebouwd en bewaard. Kom uw batterijen opladen in de Franse tuinen, ontdek de moestuin met bloemen, verlies jezelf in het labyrint van Catherine de Medici… De specialiteit van het landgoed? Een bloemenatelier dat uniek is in de wereld met adembenemende composities en waar je in het atelier verwelkomt wordt en je alle know-how van het bloemschikken leert.

Meer info:
www.chenonceau.com
Benoît STECKEN
marketing@chenonceau.com
 

Château royal d’Amboise

In Amboise, deel je in de emotie van de koningen!
Vanaf de terrassen van het paleis van de koningen van Frankrijk heb je mooiste mooiste panoramazicht op de Loirevallei. Je houdt hier ook halt om het graf van Leonardo da Vinci te bezoeken, het Italiaanse genie dat in de kapel van het kasteel rust.

Meer info:
www.chateau-amboise.com
Cécile FEVE
Cecile.Feve@chateau-amboise.com
 

 Forteresse de Chinon & Cité royale de Loches

Terwijl de renaissancekastelen in het Loire-dal bloeiden, zijn middeleeuwse steden veel zeldzamer. De koninklijke stad Loches en het Koninklijk Fort van Chinon bieden u een unieke bezoekervaring en dompelen u onder in het hart van de Middeleeuwen.

Meer info:
www.citeroyaleloches.fr
www.forteressechinon.fr
Muriel VARIN
mvarin@departement-touraine.fr

 

Tours Val de Loire Tourisme – DMC

Incoming touroperator Val de Loire Tourisme is gespecialiseerd in de Loirevallei en biedt bezoeken, excursies en verblijven aan, voor groepen (meer dan 20 personen), voor kleine groepen (tussen 11 en 18 personen), en voor individuen in FIT.
Nieuw: nieuwe excursies en ervaringen voor kleine groepen.

Meer info:
www.tours-tourisme.fr
Simone DAUMAS
dmc@tours-tourisme.fr
 

Hôtel Relais des Trois Châteaux****

Ontdek het hotel Relais des Trois Châteaux**** met zijn 35 kamers in het hart van het dorp Cour-Cheverny en vlakbij de mooiste kastelen van de Loirevallei. U zult ook het restaurant Les Trois Marchands waarderen, dat het label “Maître Restaurateur” heeft gekregen.
Nieuw: een privé-lounge die volledig gerenoveerd is en gewijd is aan groepen.

Meer info:
www.relaisdestroischateaux.com/fr/
Frank MAZOYER
commercial@relaisdestroichateaux.com
 

Hôtel Ibis Styles Tours Sud***

Het Ibis Styles Tours Sud verwelkomt u in het hart van de Loirevallei en zijn kastelen. Een ideale familiebestemming rijk aan cultuur, ontspanning en gastronomie. Op 10 minuten van het stadscentrum van Tours, een stad van kunst en geschiedenis

Meer info:
Hôtel Ibis Styles Tours Sud***
Angélika JOLY
h0453-gl@accor.com
 

Hôtel restaurant le Relais des Landes****

Een plek die zijn tijd overschrijd! Een fantastisch gebouw in het hart van de Kastelen van de Loirevallei, genesteld in zijn natuurlijke omgeving met meerdere facetten: kastelen, tuinen, weiden, bos. Het Relais des Landes is een ideale en charmante plek om even frisse lucht op te doen, te vertragen voor een gastronomische pauze en de tijd te nemen om te leven.
Geïnstalleerd in het hotel of in de intimiteit van de lodges in de schaduw van de eiken, nodigen wij u uit om onze tafel te delen. Een oprechte en verfijnde keuken, geworteld in de seizoenen, die zal worden genoten in de authentieke sfeer van het huis van de eigenaar.

Meer info:
www.relaisdeslandes.com/fr/
Sophie PARISIS
contact@relaisdeslandes.com