WEBINARS VAL DE LOIRE

EEN FRISSE WIND DOORHEEN EEUWEN GESCHIEDENIS

De Loirestreek is zo één van de gebieden in Frankrijk die ontzettend rijk is aan geschiedenis en erfgoed. Vroeger ontzettend geliefd onder de koniningen van Frankrijk. Vandaag een trekpleister voor toeristen die de beroemde Rennaissance kastelen, charmante dorpjes of gastronomische specialiteiten willen beleven. Liefhebbers van prachtige kastelen en architectuur komen hier zeker aan hun trekken maar ook de natuur staat voorop met het natuurpark van de duizend meren, de rivier de Loire en de wijngaarden van Sancerrois. Vandaag waait er een frisse wind in de Loirestreek met nieuwe exposities, andere manieren om het door Unesco beschermd erfgoed te bezoeken of nieuwe sites te ontdekken. Wil jij die nieuwe wind ook ontdekken?

16 en 17
NOVEMBER

Op maandag 16 en dinsdag 17 november ben je uitgenodigd voor de webinars van de Loirestreek

Jij kiest zelf welke sessie je bijwoont

Om 11u00 en om 14u30

 

Webinars Loirestreek
16 en 17 november

Twee dagen webinars
2 sessies per dag
Telkens om 11u en 14u30
Jij kiest de sessie(s) die je wilt bijwonen volgens het programma onderaan

 

Wat mag je verwachten:

 

  •  4 sessies webinars
  • Telkens met een introductie door de dienst voor toerisme van de Loirestreek
  • Samen ingevuld met in totaal 12 lokale partners
  • Presentaties rond de nieuwigheden in de kastelen en het historisch ergoed als Château royal de Blois, Château de Cheverny, Château de Chambord, Château du Clos Lucé, Domaine de Chaumont-sur-Loire, Château de Chenonceau en Château royal d’Amboise en Forteresse de Chinon & Cité royale de Loches
  • Presentaties door hotelpartners als Hôtel Relais des Trois Châteaux, Hôtel restaurant le Relais des Landes en Hôtel Ibis Styles Tours Sud
  • Presentatie van de savoir-faire van de incoming touroperator Tours Val de Loire Tuurisme-DMC

 

De 4 sessies:

 

Hieronder vind je een overzicht van de 4 sessies. Je kiest één of meerdere webinars waar telkens specifieke partners aan bod zullen komen. Onderaan vind je meer info over alle partners. Elk van de webinars wordt trouwens vanop locatie gedaan zodat je meteen ook de sfeer mee hebt.

Maandag 16 november van 11u tot 12u

 

Dinsdag 17 november van 11u00 tot 12u00

 

Maandag 16 november van 14u30 tot 15u30

 

Dinsdag 17 november van 14u30 tot 15u30

 

De partners:

 

We geven je graag een overzicht van de verschillende partners die de webinars zullen invullen. Zo kan je makkelijk de sessie(s) kiezen waar je bij aanwezig wenst te zijn.

Dienst voor Toerisme Loirestreek en Cher/Touraine

 

Een frisse wind temidden van de mooiste Loire-kastelen… De Loirestreek en de regio van Cher-Touraine is geklasseerd als UNESCO-werelderfgoed.  Een oase van rust die je klanten nodig hebben.
Net als de koningen en koninginnen van Frankrijk tijdens de Renaissance, zullen zij hier genieten van een unieke levenskunst, vermengd met smakelijke gastronomie, beschermde natuur (ideaal voor buitenactiviteiten!), feestelijke bijeenkomsten en gulle ontmoetingen. Wij hebben tal van aanbiedingen en nieuwigheden die je zeker moet ontdekken!

Meer info:

www.val-de-loire-41.com/provoyage
www.touraineloirevalley.com/pro

Château royal de Blois

 

De favoriete residentie van de koningen van Frankrijk tijdens de Renaissance!
Het koninklijk kasteel van Blois, een monument om de geschiedenis te ontdekken zoals je het nog nooit hebt gezien. 3D-reconstructie van de 16e eeuwse koninklijke appartementen, grandioos 360° geluid en licht spektakel op de binnenplaats, reusachtige ontsnappingsspelletjes, nieuwe tuinen om de batterijen weer op te laden: in Blois is het bezoek koninklijk!

Meer info:

www.chateaudeblois.fr

 Château de Cheverny

 

Ontdek het kasteel vanuit elke hoek:
Een prachtig ingericht kasteel,
Een perfect kleurrijk kasteel met prachtige tuinen
Een speels kasteel met de tentoonstelling De geheimen van Moulinsart
Een kasteel in een groene setting met een wandeling in het park en aan het kanaal.
Cheverny, een kasteel met punch met nieuw als nieuwigheid een hele boomgaard in 2021

Meer info:

www.chateau-cheverny.com

 Château de Chambord

 

Chambord is één van de mooiste gebouwen uit de Renaissance, omgeven door een bospark dat zo groot is als Parijs zelf.
Ter gelegenheid van de 500ste verjaardag van het begin van de bouw van het kasteel in 2019 werden biologische groentetuinen geplant. Er worden nu rondleidingen in het gezelschap van een tuinbouwer aangeboden (voor groepen of individuen).

Meer info:

www.chambord.org

 Château du Clos Lucé

Het was in het Château du Clos Lucé, op uitnodiging van François I, dat Leonardo da Vinci de laatste drie jaar van zijn leven doorbracht en zich wijdde aan de voltooiing van zijn uitvindingen en het bestuderen van grote projecten voor de Koning voordat hij daar op 2 mei 1519 stierf. In 2021 zet het Château du Clos Lucé zijn missie verder om de werelden van de Italiaanse meester te herstellen in een nieuwe culturele ruimte: Leonardo da Vinci Schilder en Architect.

Meer info:

www.vinci-closluce.com

Domaine de Chaumont-sur-Loire

 

Het Domaine de Chaumont-sur-Loire domineert de Loire. Het is een kunst- en natuurcentrum met een oppervlakte van 32 ha dat het kasteel, de stallen, het landschapspark en de installaties van hedendaagse kunstenaars samenbrengt. Dit jaar is het Tuinfeest – volledig gewijd aan het thema “Natuur, oneindige bron van inspiratie”.

Meer info:

www.domaine-chaumont.fr

Château de Chenonceau

 

Het Château de Chenonceau is een meesterwerk van de Renaissance, gebouwd op het water van de Cher in een prachtige groene omgeving. Het is een ode aan de prestigieuze dames die het door de eeuwen heen hebben gebouwd en bewaard. Kom uw batterijen opladen in de Franse tuinen, ontdek de moestuin met bloemen, verlies jezelf in het labyrint van Catherine de Medici… De specialiteit van het landgoed? Een bloemenatelier dat uniek is in de wereld met adembenemende composities en waar je in het atelier verwelkomt wordt en je alle know-how van het bloemschikken leert.

Meer info:

www.chenonceau.com

Château royal d’Amboise

 

In Amboise, deel je in de emotie van de koningen!
Vanaf de terrassen van het paleis van de koningen van Frankrijk heb je mooiste mooiste panoramazicht op de Loirevallei. Je houdt hier ook halt om het graf van Leonardo da Vinci te bezoeken, het Italiaanse genie dat in de kapel van het kasteel rust.

Meer info:

www.chateau-amboise.com

Tours Val de Loire Tourisme – DMC

 

Incoming touroperator Val de Loire Tourisme is gespecialiseerd in de Loirevallei en biedt bezoeken, excursies en verblijven aan, voor groepen (meer dan 20 personen), voor kleine groepen (tussen 11 en 18 personen), en voor individuen in FIT.
Nieuw: nieuwe excursies en ervaringen voor kleine groepen.

Meer info:

www.tours-touirmse.fr

Hôtel Relais des Trois Châteaux****

 

Ontdek het hotel Relais des Trois Châteaux**** met zijn 35 kamers in het hart van het dorp Cour-Cheverny en vlakbij de mooiste kastelen van de Loirevallei. U zult ook het restaurant Les Trois Marchands waarderen, dat het label “Maître Restaurateur” heeft gekregen.
Nieuw: een privé-lounge die volledig gerenoveerd is en gewijd is aan groepen.

Meer info:

www.relaisdestroischateaux.com/fr/

Hôtel Ibis Styles Tours Sud***

 

Het Ibis Styles Tours Sud verwelkomt u in het hart van de Loirevallei en zijn kastelen. Een ideale familiebestemming rijk aan cultuur, ontspanning en gastronomie. Op 10 minuten van het stadscentrum van Tours, een stad van kunst en geschiedenis

Meer info:

website Ibis Styles Tours Sud

Hôtel restaurant le Relais des Landes****

 

Een plek die zijn tijd overschrijd! Een fantastisch gebouw in het hart van de Kastelen van de Loirevallei, genesteld in zijn natuurlijke omgeving met meerdere facetten: kastelen, tuinen, weiden, bos. Het Relais des Landes is een ideale en charmante plek om even frisse lucht op te doen, te vertragen voor een gastronomische pauze en de tijd te nemen om te leven.
Geïnstalleerd in het hotel of in de intimiteit van de lodges in de schaduw van de eiken, nodigen wij u uit om onze tafel te delen. Een oprechte en verfijnde keuken, geworteld in de seizoenen, die zal worden genoten in de authentieke sfeer van het huis van de eigenaar.

Meer info:

www.relaisdeslandes.com/fr/

Inschrijven:

 

Wil jij deze webinars ook niet missen? Bevestig dan snel hier onder. Je krijgt dan van ons een link naar jouw sessie(s) naar keuze.

  • Webinar 16 november om 11u
  • Webinar 16 november om 14u30
  • Webinar 17 november om 11u
  • Webinar 17 november om 14u30